logo

Ouderen Vereniging Zijpe.nl

Dagtocht 5 juni.

Dit jaar houden wij het dicht bij huis. Vanwege de hoge kosten van een bus. Voor de snelle beslissers.
Er kunnen maximaal 30 personen mee. Zonnetrein Schoorl.
Datum: 5 juni 2024
Start: Restaurant "Duingroet" Heereweg 284, 1873 GG Groet.
Tijd : 10.00 uur Koffie/Thee met gebak.
: 11.00 uur Een tocht duurt +/- anderhalf uur en voert u door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer Schoorl.
: 12.30 uur Lunch Restaurant “Duingroet”.
Kosten 35 € per persoon.
Opgave via Hennie Jaarsma.
En de kosten van deze activiteit overmaken naar de rekening van de vereniging ovv “dagje uit”.
Met eigen vervoer en de kosten onderling delen van de benzine.

12 juni Barbeque.

Deze bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van de voetbalvereniging V.V. in Oude Sluis, Melchiorstraat 2.

15 t/m 20 juni Vakantiereis.

Een 6-daagse bus excursiereis naar Parkhotel Hugo de Vries in Lunteren op de Veluwe van zaterdag 15 juni t/m donderdag 20 juni 2024.
Parkhotel Hugo de Vries.
Parkhotel Hugo de Vries is een relatief kleinschalig hotel, gevestigd in een Jugendstil pand uit 1904, waar ‘kwaliteit’ en ‘gastvrijheid’ al jaren de boventoon voeren.
In Parkhotel Hugo de Vries voelt u zich meteen ‘thuis’. Iedere ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in de voormalige woonkamer van Hugo de Vries, een beroemde botanicus.
Voor het diner gaat u aan tafel in het gezellig en knus ingerichte restaurant. Bij mooie weer kunt u met elkaar heerlijk relaxed genieten in één van de mooie hoteltuinen.
De kamers zijn allemaal drempelvrij en bevinden zich op de begane grond. Ze zijn smaakvol ingericht en voorzien van modern comfort als; een comfortabel boxspringbed, een douche, toilet en televisie.
Bij het team van Parkhotel de Vries bent u in “vertrouwde handen”. Naast en goede verzorging met op gezette tijden een kopje koffie of thee met een koekje, hebben zij voor iedere groep een leuk en onderhoudend programma als; een OudHollandse spelletjes avond, en een gezellige avond met livemuziek van Hugo’s huisband.
Daarnaast bent u vanuit Parkhotel Hugo de Vries vrijwel direct in het centrum van Lunteren met het gezellige voetgangersgebied.
Reisprogramma van dag tot dag.
Zaterdag 15 juni 2024: heenreis via De Smickel in Soest naar Parkhotel Hugo de Vries.
’s Morgens om 10.30 uur vertrekt u vanaf uw opstaplaats. Hierna reist u comfortabel per luxe touringcar naar Soest voor een heerlijke pannenkoekenlunch in het sfeervolle restaurant De Smickel. ’s Middags volgt uw chauffeur een mooie route door de Geldersche Vallei naar Parkhotel Hugo De Vries in Lunteren. Na de kamerindeling kunt u rustig het hotel met zijn mooie tuinen verkennen.
’s Avonds gaat u aan tafel voor een heerlijk diner.
Zondag 16 juni 2024: over de Veluwe met gids.
Deze vakantiedag doen we het lekker rustig aan. Na het ontbijt bent u vrij en is er ‘s morgens weer een “koffie of thee moment”. Na de lunch vertrekken we met de touringcar onder leiding van een boswachter voor een mooie tocht over de Veluwe. Dit wordt een prachtige kennismaking met Nederlands grootst aaneengesloten natuurgebied met mooie bossen, heidevelden, zandverstuivingen en idyllisch gelegen Veluwse dorpjes. De boswachter vertelt u veel over de natuur maar ook over de dierenbewoners van de Veluwe. Deze interessante kennismaking met de Veluwe eindigt weer bij Parkhotel Hugo de Vries waar u ’s avonds kunt genieten van een heerlijk diner.
Maandag 17 juni 2024: Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse.
Na een heerlijk ontbijt bent u vrij om het hotel met zijn tuinen of de leuke Veluwse plaats Lunteren te verkennen. ’s morgens wordt u op gezette tijd ook nog uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met een koekje. ’s Middags na de lunch in uw hotel staat de chauffeur met touringcar klaar en neemt u mee voor een tour over de Veluwe naar het Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse in Epe. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is ondergebracht in een prachtige boerderij uit 1715, en toont ook het boerenleven op de Veluwe van rond 1900. Voor veel seniorengroepen is dit echt een feest van herkenning! Hier worden we ontvangen in Veluws klederdracht met koffie en krentenwegge, waarna er een interessante rondleiding volgt door de boerderij en het boerenerf die u een indruk geeft over het boerenleven van vroegen op de Veluwe, waarna u de ook nog de gelegenheid heeft om de museumwinkel met streekproducten en leuke geschenken kunt bezoeken. Na dit bezoek volgen we weer een mooie route over de Veluwe terug naar Parkhotel Hugo de Vries.
Na het diner organiseert het hotelteam een gezellige avond met 3 rondjes bingo.
Dinsdag 18 juni 2024: Hanzestad Doesburg met het Mosterdmuseum.
Na een fijne ochtend in het hotel met een uitgebreid ontbijtbuffet, gezellige gezamenlijk moment met koffie met een koekje en heerlijk lunch staat de touringcar weer voor, voor een mooi middagje uit. Uw chauffeur neemt u mee naar het historische Hanzestadje Doesburg. Hier gaan we naar Het Gildehof waar wij de lunch gaan gebruiken , een pleintje met ambachtelijke winkeltjes en ateliers, na de lunch gaan wij het Mosterd museum bezoeken. U kunt hier de oude molens en bijbehorende apparatuur van diverse verdwenen Nederlandse mosterdfabriekjes zien met ouderwetse potjes en onder andere met pure boerenmosterd. Tot slot bent u even vrij in het centrum van Doesburg. Doesburg herbergt vele bezienswaardigheden waaronder meer dan 150 monumenten en vele musea. De Waag is de oudste horecagelegenheid van Nederland. Na dit bezoek aan Doesburg gaan we weer “huiswaarts” naar Lunteren voor een heerlijk diner. Na het diner is er een gezellige avond met 3 rondjes Pubquiz.
woensdag 19 juni 2024:
Veluwse Weekmarkt in Putten en Kijk en Luistermuseum in Bennekom Na het ontbijt staat uw chauffeur weer voor met zijn touringcar en neemt u mee naar Putten waar u op het Kerkplein de Veluwse weekmarkt bezoekt. Er zijn enthousiaste marktkooplui die een uitgebreid assortiment aanbieden. Van ambachtelijke streekproducten tot de heerlijkste delicatessen, van regionale lekkernijen tot schoenen, stoffen, bloemen en nog veel meer. Daarnaast kunt in het centrum van Putten nog lekker winkelen of een restaurantje bezoeken. Eind van de ochtend gaan we terug naar Parkhotel Hugo de Vries voor een heerlijke lunch. ’s Middags gaan we naar Bennekom voor een bezoek aan het Kijk en Luistermuseum. Hier vindt u de meest uiteenlopende draaiorgels, straatpiano’s, speelkasten, speeldozen en muziekautomaten. Tijdens ons bezoek worden deze mechanische muziekinstrumenten gedemonstreerd, van carillon tot draaiorgel. Ontdek hoe je vroeger van muziek genoot toen er nog geen elektriciteit was en streaming, cd-spelers en radio nog niet bestonden. Begin van de avond gaan in ons hotel weer aan tafel voor een heerlijk diner. De laatste avond in Parkhotel Hugo de Vries staat er een gala diner met mooie gedekte tafels met bediening in gala kleding op het programma. Er is een gastheer of vrouw aanwezig die aangevraagde liedjes draait.
Donderdag 20 juni 2024: terugreis via de Weistaar in Maarsbergen.
Na het uitgebreid ontbijtbuffet gaan we de koffers pakken en afscheid nemen van het enthousiaste team van Parkhotel Hugo de Vries. De touringcar staat weer klaar en de chauffeur neemt u mee naar Kaasmuseum en Partyboerderij De Weistaar. De Weistaar is prachtig landelijk gelegen in Midden-Nederland met uitzicht over de weilanden waar koeien en paarden grazen. U bent er even helemaal uit. We worden ontvangen in de koffiekamer van Partyboerderij De Weistaar. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie krijgen we een korte film te zien over het maken van kaas en boter. Tijdens deze film krijgt u twee soorten kaas te proeven. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Kaas- en Botermuseum en de kaasmakerij, waar vroeger de kaas werd gemaakt. We eindigen ons bezoek in de Landwinkel waar u tal van Hollandse lekkernijen en souvenirs aantreft. Hierna is het tijd voor een heerlijke lunch met kroket. Vervolgens gaan we weer richting Schagen. Maar alvorens uw chauffeur u weer keurig terugbrengt naar uw opstapplaats gaan we eerst nog aan tafel voor een heerlijk afscheidsdiner in restaurant Duingroet in Groet.
Reissom; € 710,00 per persoon bij minimaal 40 personen.
Toeslag 1-persoonskamer: € 100.00 per persoon.
• hotel
• Afscheidsdiner
• Toeristenbelasting
Niet bij de prijs inbegrepen:
• Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard.
• Eventuele reis- en/of annuleringverzekering.
Opgave Bij Hennie Jaarsma tel. 06. 13471636 of 0224.221673

26 juni Visgastdag.

Deze bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van de voetbalvereniging V.V. in Oude Sluis, Melchiorstraat 2.
Opgave bij Ellie

3 juli Klaverjassen en Keesen.

Opgave bij Ellie
deze worden gehouden in het Parochiehuis Keinsmerweg in ’t Zand.

10 juli Visgastdag.

Deze bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van de voetbalvereniging V.V. in Oude Sluis, Melchiorstraat 2.
Opgave bij Ellie.

17 juli Barbeque.

Deze bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van de voetbalvereniging V.V. in Oude Sluis, Melchiorstraat 2.
Opgave bij Ellie.

24 juli Klaverjassen en Keesen.

Opgave bij Ellie
deze worden gehouden in het Parochiehuis Keinsmerweg in ’t Zand.

© 2016 OVZ.nl algemene voorwaarden links