Ouderen Vereniging Zijpe.nl

Nieuwsbrief oktober/november

Beste mensen

Dinsdagavond 13 oktober werden de aangescherpte regels bekend gemaakt om het corona virus de kop in te drukken. Wat wij al vermoeden is uitgekomen. Alle sociale contacten moeten zo veel mogelijk verminderd. Dit betekent dat wij al onze activiteiten moeten uitstellen.
Wij gaan dus niet naar de Abdij van Egmond op woensdag 4 november.
Omdat hier wel veel animo voor was, gaan we dit verzetten naar het voorjaar. Als dit mogelijk is gezien de situatie tegen die tijd. Maar wat in het vat zit verzuurd niet.

Het 5-jarig bestaan van de vereniging,

welke op 23 november gevierd zou worden, stellen wij om diezelfde reden uit. Wij zochten al naar alternatieven, 2 middagen van 30 personen. Maar dat leek ons toch geen goed idee. Gezien het advies sociale contacten zoveel mogelijk te minderen

Kerstkaarten maken op 11 en 12 november gaat ook niet door.

Het is lastig om de 1,5 meter te hanteren. Daarbij weer het advies zoveel mogelijk de sociale kontakten te verminderen.
Het bestuur heeft tevens besloten geen bijeenkomsten te houden voor het maken van de kerststukjes.
We realiseren ons dat het niet laten doorgaan van al onze activiteiten voor vele leden een gemis zijn. Maar het belangrijkste is dat ieder van ons zich aan de regels houdt en gezond blijft.

Zwemmen:

In overleg met de directie van Campanula en het advies van de Rijksoverheid:
Zwembaden zullen extra maatregelen nemen om alle hygiënemaatregelen van het RIVM goed na te leven en het virus geen kans te geven binnen het complex. Bovendien dienen bezoekers de 1,5 meter in afstand in acht te nemen in en uit het water.
Onze groepen hebben dit tot nu toe goed kunnen hanteren, mede omdat de groepen niet zo groot zijn en mede door de afspraken die wij met elkaar gemaakt hebben.
• Thuis douchen en zwemkleding aandoen. (ook de heren)
• De heren kleden zich om in de sauna.
• De dames hebben de 2 kleedkamers tot hun beschikking.
• 5 minuten voor aanvang in het ondiepe gedeelte aanwezig zijn. (zorg voor een goede doorgang voor degene die het water uit komen)
• Er kan niet gedouchte worden. Deze zijn afgesloten.
• De kantine is dicht.
• Blijf niet hangen in de hal, ivm hanteren 1,5 m afstand.
Het is even een gedoe, maar het is ons steeds gelukt, dus daar hebben wij alle vertrouwen in.

Contactdames
algemeen Riet Deutekom 0226-381912