Ouderen Vereniging Zijpe.nl

Nieuwsbrief Mei 2020

Van de voorzitter
Beste mensen, Het Coronavirus heeft ons allemaal in zijn greep. Wij als ouderen zijn helemaal de klos want we behoren tot de risicogroep.
Dit heeft directe gevolgen voor onze activiteiten.
We hebben als bestuur moeten besluiten om al onze zomeractiviteiten door te schuiven naar volgend jaar; ook de vakantiereis en de dagtocht gaan dit jaar niet door; het is onmogelijk 1.50m afstand te houden in de bus.
Ik heb wel enige lichtpuntjes: De sportschool is bezig met een plan om zo snel mogelijk weer open te gaan met een beperkt aantal mensen per uur de toestellen uit elkaar gezet kan dit gaan lukken in een volgende nieuwsbrief horen jullie daar meer over.
In het najaar bestaan we 5 jaar als het lukt gaan we dit zeker vieren de plannen zitten al in ons hoofd.
Ook zie ik veel initiatieven ouderen een handje te helpen met boodschappen, contact op afstand en dergelijke.
Als u hulp nodig hebt of zomaar een praatje wil aarzel niet met ons contact op te nemen de telefoonnummers staan onderaan deze brief.
Ik wens u allen veel sterkte toe in deze zware tijd maar we zullen er sterker uitkomen dan ooit.
Een vriendelijke groet, Arie Derksen, voorzitter.

Van zwemleider Barend Gottmer.

Groet aan de dinsdagmorgen zwemmers.
Dag beste zwemmers. Ik hoorde dat er ondanks dat er door de corona weinig nieuws te melden was er toch een nieuwsbrief uit zou gaan.
Graag maak ik dan ook van deze gelegenheid gebruik om de dinsdagmorgen zwemmers hartelijk te groeten en toe te wensen gezond te blijven.
Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik denk veel aan de dinsdag morgens en aan ieder van jullie persoonlijk. En hoop dat we er allemaal goed doorheen komen.
Ik heb- en vind het nog steeds erg jammer, dat we niet de gebruikelijke afsluiting van het seizoen samen hebben kunnen doen. Dan hou je toch een onbevredigend gevoel van niet afgesloten aan over.
Wat mijzelf betreft gaat het goed. Inmiddels drie maanden na m’n operatie.
Nog niet helemaal de oude maar nu bezig aan herstel van conditie. Als je weinig fysiek bezig bent door wat voor reden dan ook gaat je conditie hard hollend achteruit en dat heb ik lijflijk ondervonden.
Ben bezig om conditie weer op te bouwen. Er zijn nu tal van tips en programma’s over fitness.
Zelf houd ik het simpel maar je moet er wel aan denken om je arm of buik of been of andere spier groepen eens even aan te spannen of eens even op een been te gaan staan.
Nogmaals blijf gezond en tot ziens bij het nieuwe zwemmen misschien wel op 1.5 meter uit elkaar op een bankje op een grasveldje zonder water.
Met zwemvriendelijke groeten Barend.

De Dodenherdenking en de 5 mei vieringen komen eraan.

Voor degene die aangesloten zijn op internet.
Vanwege de coronacrisis gaat dit uiteraard niet lukken. Maar.... we ( SuperDunes) hebben de voorstelling thuis opgenomen en op YouTube geplaatst. Met muziek en verhalen blikken we in ons programma terug op de Tweede Wereldoorlog.
Opvallende elementen zijn een bijzonder mooi liedje over Anne Frank en het indrukwekkende lied Stilte na de Storm. De liedjes zijn door het programma heen gevlochten.
SuperDunes hoopt dan ook dat velen er naar zullen kijken. Dan kunnen we toch op een mooie manier 75 jaar vrijheid herdenken en vieren. https://youtu.be/wWxkUr_H-A8
Zoals de voorzitter al aangaf, er zijn dus geen zomeractiviteiten: Geen BBQ, Geen visgastdagen, geen klaverjassen. Geen Bingo. Geen Thalia. Geen ledenvergadering. (Wordt wel kascommissie controle gedaan)
Later in het seizoen wordt bekeken hoe we verder gaan met de Bingo, zwemmen en bijeenkomst voor het jubileum, thema veiligheid etc.

Fitness.

Heeft u zich ook al aangemeld voor het fitnessprogramma van de sportschool?
Helaas ook weer voor degene die op internet kunnen. Workouts die steeds weer vervangen worden.

Nederland in beweging.

Een aanrader is Nederland in Beweging van Omroep Max. ± 9.20 uur. Dit duurt 15 minuten.
Blijf bewegen, blijf gezond.
Dan zien we elkaar weer.

Contactdames
algemeen Riet Deutekom 0226-381912