Ouderen Vereniging Zijpe.nl

Oudere Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2024

Beste mensen,

Wat hebben we een gezellige middag gehad tijdens de nieuwjaarbijeenkomst. Bijna 50 leden waren aanwezig. Spelletjes, een hapje en drankje en tot besluit een luxe broodmaaltijd. Nieujaarsbijeenkomst

Oproep.

Een journalist van het Noord-Hollands dagblad wil graag in contact komen met een oudere die last heeft van gebrek aan openbaarvervoer en die daarover geïnterviewd wil worden en afhankelijk is van openbaar het vervoer.
Voor info en aanmeldingen kunt u terecht bij de voorzitter Arie Derksen telefoon 06-23336861.

Thalia.

Na het geweldige succes, met 5 uitverkochte zalen voor Cats, gaan we nu richting de 19 e eeuw. We spelen in maart 2024, naar het bekende verhaal van Charlotte Brontë, Jane Eyre.
De kaartverkoop voor Jane Eyre is inmiddels in de verkoop.
We spelen dit keer ook weer in twee weekenden en wel op; 15, 16, 17, 22 en 23 maart.
“Jane Eyre” is een musical gebaseerd op de gelijknamige roman van Charlotte Brontë. Het vertelt het verhaal van Jane Eyre, een weesmeisje dat een moeilijke jeugd doormaakt en als gouvernante wordt aangenomen op Thornfield Hall, waar ze verliefd wordt op haar werkgever, Mr. Rochester. Het verhaal volgt hun relatie en de geheimen die het landgoed en Mr. Rochester met zich meedragen. Ondanks uitdagingen en tegenslagen vindt Jane haar eigen kracht en onafhankelijkheid. De musical belicht thema’s zoals sociale klasse en persoonlijke groei, en wordt vaak geprezen om zijn emotionele diepgang en prachtige muziek.
De regie is in de vaardige handen van Michel Pranger en het orkest speelt o.l.v. Jeroen Drenth. Samen met repetitor Grietje de Haan–Nicolai, pianist Remi Gunther, choreograaf Monique Kuiper en zangcoach Jenneke Oomen wordt het een wervelend succes!
De voorstellingen zijn op:
Datum Soort voorstelling Tijd Prijzen.
Vrijdag 15 maart Try-out 20.00 uur € 21,50
Zaterdag 16 maart Première 20.00 uur € 24,50
Zondag 17 maart Matinee 14.30 uur € 24,50
Vrijdag 22 maart Voorstelling 20.00 uur € 24,50
Zaterdag 23 maart Voorstelling 20.00 uur € 24,50
Kaarten kunt u reserveren via: http://www.thalia-hollandskroon.nl/kaartverkoop/ of stuur een e-mail naar: kaartverkoop@thalia-hollandskroon.nl
Als er nog vragen zijn kunt u mij bereiken via de mail: info@thalia-hollandskroon.nl
Graag zien wij u op één van de voorstellingen in maart 2024.
Thalia

Paasworkshop.

De workshops voor de kerststukjes waren een succes. Willem en Trudi Jeninga hebben zich bereidt gevonden om ook de paasworkshops te verzorgen.
Wij gaan uit van 2 bijeenkomsten.
Maandag 18 maart om 14.00 uur en Dinsdag 19 maart om 10.00 uur.
De bijeenkomsten zijn weer in de kantine van V.V. Oude Sluis. Melchiorstaat 2.
De kosten zijn 15 euro.
Aanmelden via de contactdames of via de mail van de OVZ.

Hennie Jaarsma is ook beschikbaar als contactpersoon.

Vooraankondiging Ledenvergadering.

Maandag 22 april houden wij de jaarlijkse ledenvergadering om 14 uur.
Deze wordt gehouden in de kantine van de V.V Oude Sluis.
Na de vergadering volgt er een optreden van TOF The Old Friends. Meer info in de volgende nieuwsbrief.

Beste bezoeker van het Alzheimer Café Schagen.

Graag maken wij u attent op de voorstelling Zeikwijf in (Mantel)Zorgland op 28 februari 2024.
Wanneer u ingeschreven staat bij het Mantelzorg Centrum kunt u voor 3,50 naar de voorstelling (normaal 19,75) en zelfs nog iemand met dezelfde korting meenemen.
Voor meer informatie https://paulineredlich.nl/page/tickets-mantelzorgcentrum?utm_source=Laposta&utm_campaign=Dag+van+de+Mantelzorg+-+professionals&utm_medium=email
Bent u NIET ingeschreven, dan kunt u dit vrijblijvend en kosteloos doen.
Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en gids voor mantelzorgers en (zorg)professionals. Zij ondersteunen kosteloos mantelzorgers in Noord-Holland Noord.
Heeft u een vraag op het gebied van wet- en regelgeving en financiën rondom de zorg? Neem dan contact met hen op.
Telefoon 085-018 38 90 bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.
Meer informatie vindt u op: https://www.mantelzorgcentrum.nl/
Vriendelijke groet, Bernadette Palsma.

Contactdames
Petten, Lief en Leed Betty Hes 0226-320307