Ouderen Vereniging Zijpe.nl

Oudere Nieuwsbrief

Nieuwsbrief mei 2024

Ledenvergadering.

Het was een gezellige bijeenkomst.
Veel leden konden de weg vinden naar de kantine van V.V in Oude Sluis. Na het officiële gedeelte konden wij genieten van het optreden “Old friends” En dat hebben we gedaan.

Samen goed doen.

Actie van Univé.
Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds. Dit fonds ondersteunt lokale goede doelen, verenigingen en maatschappelijke instanties.
Vanuit het Ledenfonds mag Univé Schagen niet één, maar tweemaal het bedrag van € 1000 doneren aan een lokaal goed doel. Want door samen goed te doen, bereiken we zoveel meer. Dat is winst waar je blij van wordt!
Onze vereniging kan wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is jouw stem uit te brengen. Daarmee maakt jouw lokale goede doel kans op € 1000,00!
Leden die zich verzekerd hebben bij Univé hebben een mail gehad van Univé om te stemmen.

Kaarten maken.

Kaarten maken
Het was een gezellige bijeenkomst.

Contact gezocht i.v.m. opnames NH.

In verband met een nieuwe programmareeks voor NH (voorheen RTV Noord-Holland) worden leden gezocht om deel te nemen.
“Zij zijn op zoek naar 70-plussers voor de opname van een pilot, a.h.w. een proefuitzending voor een nieuw programma-idee.
Dit programma-idee is ontstaan uit de behoefte om binnen onze omroep meer aandacht te besteden aan de waarde van ouderen in onze samenleving.
Het programma-idee behelst het interviewen op camera van 70-plussers. Hierin zoeken we nadrukkelijk diepgang. We willen in het programma de ruime levenservaring en inzichten van de geïnterviewden centraal laten staan.
Voorbeelden van vragen die we de ouderen willen voorleggen zijn:
Wat vindt u van de tijd waar we in leven?
• Wat mist u het meeste van vroeger?
• Wat was er vroeger absoluut beter?
• Wat is er nu absoluut beter?
• Wat had u anders willen doen in uw leven?
• Waar bent u tot nu toe het meest trots op in uw leven?
Concreet is zij op zoek naar 8 tot 10 ouderen van uw vereniging die hieraan zouden willen meewerken, meer mag ook. Het zou mooi zijn als daar ook echtparen tussen zitten die ik dan samen kan interviewen.
Daarnaast heb ik een aparte ruimte nodig waar ik een bescheiden opstelling kan maken met een achtergrondscherm en licht om de interviews af te nemen. Ieder interview duurt ongeveer 10 minuten.
Graag opgeven bij: Ellie de Vogel 0224-573025 Of via het emailadres: www.ouderenverenigingzijpe.nl

Dagje uit 5 juni.

Dit jaar houden wij het dicht bij huis. Vanwege de hoge kosten van een bus. Voor de snelle beslissers.
Er kunnen maximaal 30 personen mee. Zonnetrein Schoorl.
Datum: 5 juni 2024
Start: Restaurant "Duingroet" Heereweg 284, 1873 GG Groet.
Tijd : 10.00 uur Koffie/Thee met gebak.
: 11.00 uur Een tocht duurt +/- anderhalf uur en voert u door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer Schoorl.
: 12.30 uur Lunch Restaurant “Duingroet”.
Kosten 35 € per persoon.
Opgave via Hennie Jaarsma.
En de kosten van deze activiteit overmaken naar de rekening van de vereniging ovv “dagje uit”.
Met eigen vervoer en de kosten onderling delen van de benzine.

zomeractiviteiten.

Alle zomeractiviteiten worden gehouden in de kantine van VV Oude Sluis.
Behalve klaverjassen en Keezen op 3 en 24 juli worden gehouden in het Parochiehuis Keinsmerweg in ’t Zand.

Contactdames
Petten, Lief en Leed Betty Hes 0226-320307